
آشنا شدن و در نظر گرفتن کلیک فیک در گوگل ادز بسیار اهمیت دارد؛ زیرا چنین کلیک هایی میتوانند تمام زحمت هایتان را برای بهتر دیده شدن خراب کنند. شما باید توجه کنید که گاهی ممکن است برخی افراد در این زمینه از راه های غیر معمول و ناجوانمردانه برای بیشتر دیده شدن استفاده کنند. کلیک های جعلی یکی از این روش ها است که با کمک آن جیب رقبا را خالی میکنند.
فرض کنید شما یک کمپین بی نقص طراحی و اجرا کردهاید؛ ولی پس از اجرای تبلیغات، متوجه می شوید کاربران بدون اینکه هیچ قصدی برای خرید داشته باشند، چندین بار بصورت متوالی روی تبلیغ شما کلیک کردهاند. در چنین حالتی، باید به خودتان بگویید که یک جای کار میلنگد و ممکن است یکی از رقبا میخواهد که شما را از میدان به در کند!
یا فرض کنید یک کمپین گوگل ادز طراحی کرده و قرار است بابت هر کلیکی که روی تبلیغ شما میشود هزینه ای به گوگل پرداخت کنید؛ در بین افرادی که کلمات کلیدی شما را سرچ میکنند، رقبا یا ربات هایی وجود دارند که قصد دارند آنقدر روی تبلیغات شما کلیک فیک و بیهوده بکنند، تا بودجه اکانت شما تمام شود.
به این مورد، کلیک فیک در گوگل ادز (Invalid Click) میگوییم.
یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در بهینه سازی کمپین های گوگل ادز با آن سر و کار خواهید داشت، شناسایی این نوع کلیکها است. کلیک های تقلبی یکی از آفت های تبلیغات آنلاین هستند که باعث میشوند تبلیغ دهنده هزینه اضافی پرداخت کند که هیچ باز خوردی هم برایش نداشته است و این بسیار آزار دهنده خواهد بود. اگر کمپین های زیادی را اجرا کرده باشید، احتمالاً با تعداد زیادی Invalid Clicks در گوگل ادز روبرو شدهاید.
در ضمن اگر با گوگل ادز و کاربرد های آن و روش های انجام تبلیغات در آن آشنایی کافی ندارید، می توانید مقاله تبلیغ در گوگل (گوگل ادز) چیست؟ را مطالعه کنید.
در این مقاله، ابتدا نگاهی به انواع کلیک های جعلی و بدرد نخور میاندازیم و سپس راه های شناسایی و جلوگیری از کلیک فیک در گوگل ادز را با شما در میان میگذاریم. با ما همراه باشید.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت راهنمایی و انجام سفارشات مربوط به تبلیغات در گوگل ادز، با شماره های مجموعه ما تماس گرفته و از خدمات گوگل ادز ما مطلع شوید. خدماتی از جمله:
- راه اندازی کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز
- انجام تبلیغات گوگل ادز
- جلوگیری از کلیک فیک رقبا و ربات ها بر روی تبلیغات گوگل ادز شما
- و...
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خدمات گوگل ادز، با ما تماس بگیرید:
09999868721
02191300983
آسیب های ناشی از کلیک فیک در کمپین ها
در واقع کلیک فیک زمانی اتفاق میافتد که شخص سومی مدام بر روی تبلیغ شما کلیک کند. انجام این کار باعث میشود هزینه های شما از بین برود و در نهایت کمپین شما دچار آسیب و مشکل شود. در واقع هدف رقبای شما این است که بودجه تبلیغاتی شما را در نهایت به اتمام برسانند. کنار بردن رقبا از نتایج گوگل با استفاده از این روش، کاملاً غیراصولی و غیراخلاقی است. صاحبان سایت های دیگر، رقبای شما و مشتریان شما افرادی هستند که میتوانند از کلیک های فیک استفاده کنند و مشکلات متعددی را برای شما به وجود بیاورند.
دلیل مبارزه گوگل با کلیک های فیک و اضافه در گوگل ادز چیست؟
کمپانی گوگل بزرگ ترین شرکت تبلیغاتی در دنیا است و برای حفظ جایگاه خود باید اعتماد مشتریان را جلب کند. کلیک های اضافه شاید در کوتاه مدت سود بیشتری برای گوگل داشته باشد ولی در بلند مدت و با توجه به مشکلاتی که برای تبلیغ دهندگان ایجاد می کند، باعث می شود که مشتری از ادامه تبلیغات منصرف شده و به کلی از گوگل و تبلیغات در آن صرف نظر کند. دراین صورت گوگل تمامی مشتریان خود را به مرور از دست میدهد که این موضوع کاملا برخلاف قوانین تجارت میباشد. پس گوگل سعی میکند با شناسایی کلیک های اضافه و فیک در تبلیغات گوگل و جلوگیری از مصرف بی رویه، بودجه مشتری خود را حفظ کرده و هر روز تجارت خود را مستحکم تر نماید. شرکت گوگل در این زمینه کاملا شفاف و منصفانه عمل میکند و از هرگونه صرف هزینه اضافی در اکانت شما جلوگیری میکند. چرا که در غیر اینصورت گوگل چنین پیشرفت چشمگیری در جهان تبلیغات پیدا نمی کرد. در حال حاضر بیش از 90 درصد درآمد شرکت گوگل از طریق گوگل ادوردز می باشد پس مطمئن باشید هوشمندی و حساسیت گوگل در مورد جلوگیری از کلیک های فیک تبلیغات گوگل و در نتیجه رضایت مشتریان گوگل ادوردز، روز به روز در حال افزایش است.
انواع کلیک های فیک در تبلیغات گوگل ادز
هزینه ها در تبلیغات گوگل به ازای هر کلیک محاسبه میشوند؛ بنابراین هر بار که شخصی روی تبلیغ شما کلیک میکند، مبلغ مشخصی از بودجهٔ شما کسر میشود. اگر کار خود را به خوبی انجام داده باشید، باید انتظار داشته باشید که تعداد زیادی از این کلیکها به فروش تبدیل شوند.
بهعنوان مثال، طبق آمار و ارقام منتشر شده، میانگین نرخ تبدیل تبلیغات موبایلی گوگل ادز ۳/۴۸ درصد است. به عبارتی، حداقل ۳ کلیک از ۱۰ کلیک شما باید به فروش منجر شود. با این حال، ممکن است متوجه شوید که عده ای روی تبلیغ شما کلیک کردهاند و وب سایت شما را بدون انجام عمل خاصی ترک کردهاند. این همان چیزی است که به آن کلیک فیک در گوگل ادز گفته میشود. به عبارتی، شما بابت کلیکی پول میدهید که هیچ سودی برای شما ندارد.
کلیک فیک در تبلیغات گوگل به این معنا است که شخصی با این هدف روی تبلیغتان کلیک میکند که هزینه و خرج اضافی روی دست شما بگذارد. از مهم ترین انواع کلیک های جعلی در تبلیغات گوگل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. کلیک فیک رقبا
ممکن است برخی از رقبا و همکاران بی اخلاق برای سبقت گرفتن از شما در امر تبلیغات و جذب مشتری و به منظور تضعیف کمپین تبلیغاتی شما اقدام به کلیک های اضافه روی تبلیغ شما کنند (چه به صورت دستی و چه با استفاده از ربات) که در نتیجه این کار شارژ اکانت گوگل ادز شما به اتمام می رسد.
برخی از صاحبان کسب و کار با هدف هزینه تراشی برای رقبای خود، دست به دامان روش های مختلفی از جمله کلیک فیک در تبلیغات گوگل میشوند. در چنین شرایطی، شما بابت کلیکی هزینه میپردازید که هیچ نفعی برایتان ندارد. از طرفی، بودجهٔ روزانهٔ شما خیلی سریع به پایان میرسد و رقیب شما تبلیغ خود را روز بعد که رقابت کمتری برای گرفتن جایگاه نمایش وجود دارد، اجرا میکند. علاوه بر این، کلیک های فیک رقبای شما میتوانند امتیاز تبلیغ شما را کاهش دهند. این بدان معناست که تبلیغ شما کمتر نشان داده میشود و به تبع آن هزینهٔ هر کلیک (CPC) افزایش پیدا میکند. در چنین شرایطی، شما نمیتوانید از راه قانونی اقدام کنید و تنها میتوانید IP آنها را شناسایی کنید و سپس از گوگل بخواهید که تبلیغتان را به آن ها نمایش ندهد.
هرچند گوگل هزینه کلیک های فیک را تا حداکثر زمان 48 ساعت به اکانت شما برمیگرداند اما این کلیک های فیک باعث میشود که در آن روز تبلیغ شما دیگر به نمایش در نیاید و اگر کلیک های فیک کمپین گوگل ادز شما به صورت مستمر و روزانه باشد عملا هر روز تبلیغ شما قابل مشاهده برای مشتریان تان نخواهد بود و این شیوه ی تبلیغ برای کسب و کارتان را به طور کامل از دست خواهد داد.
2. کلیک های تکراری توسط مشتریان
کلیک هایی که توسط مشتریان گاها به صورت تکراری بر روی تبلیغات انجام میشود. ممکن است مشتری چندین بار کالا و یا خدمات مورد نظر خود را جستو کند و هر بار بر روی تبلیغ شما کلیک کند.
3. استفاده از ربات ها
با استفاده از ربات ها کلیک های زیادی بر روی تبلیغات انجام میشود که باعث هدر رفتن بودجه شما خواهد شد. در صورتی که شما تبلیغات گسترده و با هزینه بالا داشته باشید و تبلیغتان در تمام طول روز در جایگاه اولیه گوگل باشد، ممکن است رقبایتان با استفاده از ربات هایی که دقیقا برای این نوع فعالیت طراحی شده اند، بر روی تبلیغ شما در حجم گسترده ای کلیک کنند.
4. تقلب از سوی شرکت های ارائه دهنده تبلیغات
برخی از شرکت های تبلیغات گوگل با ارائه پنل های فارسی کد نویسی شده موجب عدم شفافیت میشوند. گوگل ایران را تحریم کرده است و به آی پی های ایرانی اجازه ورود به پنل گوگل ادز را نمی دهد پس محال است پنل فارسی مربوط به شرکت گوگل باشد. این پنل ها توسط کد نویسان داخلی نوشته شده است و در کد نویسی احتمال انجام هر نوع تقلبی وجود دارد. به عنوان مثال میتوان طراحی کرد که هزینه مصرف شده را برای کاربر بیشتر نمایش دهد و یا تعداد کلیک های بیشتری را نمایش دهد. به این دلیل پنل های فارسی تا حد زیادی مورد اطمینان نیستند.
5. کلیک فیک نمایش دهندگان
رقبای شما با کلیک های فیک به شما صدمه میزنند؛ ولی به غیر از شما و رقبایتان، افراد دیگری به نام نمایش دهندگان در زمین بازی حضور دارند که از افزایش تعداد کلیک هایتان سود میبرند. درصدی از مبلغی که به ازای هر کلیک در تبلیغات نمایشی میپردازید به ناشر داده میشود. هرقدر تعداد کلیک های شما افزایش پیدا کند، نمایش دهنده درآمد بیشتری کسب میکند.
ممکن است نمایش دهندگان به صورت دستی روی تبلیغ کلیک کنند یا از اسکریپت ها برای انجام این کار استفاده کنند. شاید این کار خسته کننده به نظر برسد؛ ولی اگر تبلیغ دهنده به آمار و ارقام کلیک های مشکوک دقت نکند، دردسر ساز است. گاهی اوقات، آنها در کنار تبلیغ مینویسند «با کلیک روی این تبلیغ، از ما حمایت کنید!» و کاربر ناخواسته عملی را انجام میدهد که به ضرر تبلیغ دهنده تمام میشود.
افرادی هم سعی میکنند با دادن پاداش یا کد تخفیف، بازدید کننده را ترغیب کنند که روی تبلیغ شما کلیک کند؛ بنابراین شما با سیل عظیمی از کلیکها روبرو میشوید که هیچ علاقهای به پیشنهادتان ندارند و روی تبلیغتان تنها برای کسب منافع شخصی کلیک کردهاند.
با این توضیحات، میتوان گفت کلیک فیک در گوگل ادز به سه شکل زیر رخ میدهد:
- کلیکهای دستی
- کلیکهای اتوماتیک با کمک اسکریپت، ربات ها یا نرم افزار
- کلیکهای غیر عمدی و ناخواسته
گوگل همان طور که سعی میکند رضایت کاربران را جلب کند، دوست ندارد شما هم به عنوان تبلیغ دهنده ناراضی باشید؛ بنابراین سعی میکند کلیک های جعلی و فیک را به روش های مختلف شناسایی کند که در ادامه به چگونگی این کار توسط گوگل می پردازیم.
گوگل چگونه کلیک های فیک را تشخیص میدهد؟
به عنوان یک شبکه تبلیغاتی، گوگل باید اطمینان حاصل کند که تبلیغ کنندگان از انجام تبلیغات خود راضی و خوشحال هستند، چون در غیر این صورت از هزینه کردن صرف نظر میکنند. گوگل برای خوشحال کردن تبلیغ کنندگان برای هر کلیک نامعتبری که دریافت میکنید، هزینه آن را بازپرداخت میکند، که یک اعتبار غیر قابل برداشت به حساب آنها است.
این بدان معنا نیست که تبلیغ کننده برای هر کلیک فیک، هزینهای دریافت میکند، زیرا باید دارای ویژگی های خاصی باشند. هر کلیک روی آگهی توسط سیستم های گوگل بررسی میشود و گوگل دارای سیستم های پیچیدهای برای شناسایی کلیک های فیک و حذف آن ها از اطلاعات حساب شما است.
وقتی گوگل تشخیص داد که کلیک ها نامعتبر هستند، باید به صورت خودکار از گزارش ها و پرداخت های شما فیلتر شود تا هزینه آن کلیک از شما کسر نشود. اگر تشخیص داده شود که کلیک های نامعتبر از شناسایی خودکار فرار کردهاند، ممکن است واجد شرایط دریافت اعتبار برای این کلیکها باشید. این نوع اعتبارات از تنظیمات ” فعالیت نامعتبر” نامیده میشوند.
اگر گوگل یک کلیک را فیک تشخیص دهد، قبل از این که حتی در گزارشات حاضر شود حذف میشود. این بدان معنی است که اکثریت قریب به اتفاق، کلیکهای نامعتبر را میتوان با خیال راحت نادیده گرفت. گوگل سیستمی دارد که الگوهای کلیک را چند روز پس از وقوع تشخیص میدهد و در صورت تشخیص اینولید بودن کلیک، آنها را حذف کرده و هزینه آن به طور خودکار به حساب شما باز میگردد. اگر گمان میکنید که گوگل کلیکهای تقلبی را شناسایی نکرده است، میتوانید استدلال و شواهد خود که شامل تاریخ، زمان و گزارشات وبسایت است را برای پشتیبانی گوگل ایمیل کنید تا موضوع را بررسی کنند.
در گوگل ادز، شما باید به منظور محافظت از علایق و تبلیغات و سرمایه خودتان، کلیک ها و نمایش ها را بر روی تبلیغات گوگل کنترل کنید. برای انجام این کار باید از سیستم های خودکار و مرور های انسانی استفاده کنید و همه کلیک های تبلیغاتی و نمایش ها را برای هرگونه فعالیت کلیکی نامعتبر، تجزیه و تحلیل و آماده کنید، زیرا ممکن است به طور مصنوعی هزینه یک تبلیغ دهنده یا درآمد ناشر را افزایش دهد و این میان شما هستید که ضرر میکنید. کلیک روی تبلیغاتی که گوگل ادز آنها را نامعتبر میداند، کلیک های غیر عمدی یا کلیک ناشی از یک نرم افزار مخرب است. هر کلیک بر روی یک آگهی توسط سیستم بررسی میشود.
گوگل وبسایتی را برای نمایش انتخاب میکند که محتوای کافی در آن باشد. همچنین کاربر بتواند مطالب را به راحتی مطالعه کند و سریع بارگذاری شود. سایتها بهصورت دستی تایید میشوند و قانون سفت و سختی در این زمینه وجود ندارد. با این حال، گوگل به تبلیغ دهندگان اجازه میدهد مشخص کنند به چه کسی تبلیغاتشان را نمایش دهد تا از مشکلات احتمالی مانند کلیک فیک جلوگیری کنند.
از طرفی، اگر گوگل متوجه شود نمایش دهندهای به منبع تعداد زیادی از کلیکهای جعلی و تقلبی تبدیل شده است، با آن برخورد میکند. با این حال، راه برای فرار هم وجود دارد؛ زیرا ناشر میتوانند مدعی شود که وبسایت او هم قربانی اهداف رقبا شده است. به همین خاطر، گوگل به آنها فرصت کافی میدهد تا مشکل را حل کنند.
گوگل همچنین الگوریتم خاصی برای شناسایی کلیکهای جعلی و ناخواسته طراحی کرده است؛ ولی سازوکار آن را برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، با کسی در میان نگذاشته است. شواهد حاکی از آن است که گوگل بر اساس زمان خروج کاربر تشخیص میدهد که کلیک فیک و تصادفی بوده است یا واقعی. برای مثال، اگر کاربر سایت را قبل از بارگذاری یا در عرض چند ثانیه پس از بارگذاری ببندد، گوگل آن را کلیک تصادفی در نظر میگیرد و هزینهای از شما نمیگیرد.
طبق گفتههای گوگل، یک تیم اختصاصی برای شناسایی کلیک فیک در گوگل ادز و افزایش کیفیت ترافیک تبلیغات گوگل در نظر گرفته شده است. آنها علاوه بر تجزیه و تحلیل دستی، از ماشین لرنینگ و الگوریتم های مختلف هم برای شناسایی فعالیت های نامعتبر و مضر استفاده میکنند.
بدیهی است که جلوگیری از کلیکهای جعلی و تقلبی کار آسانی نیست و گوگل نمیتواند تمام آنها را شناسایی کند. شما میتوانید IP کلیککنندگان فیک را شناسایی کنید و آنها را از دیدن تبلیغتان محروم کنید. راههای مختلفی برای شناسایی IP وجود دارد که در بخش بعدی با شما در میان میگذاریم.
مراحل تشخیص کلیک های فیک توسط گوگل در تبلیغات گوگل ادز به صورت خلاصه و موردی:
گوگل همراه با کلیک ها، زمان کلیک ها، IP مشخصات دستگاه و مرورگر کاربر را ذخیره می کند. و سعی می کند با بررسی کامل pattern ها کلیک های فیک را از کلیک های سالم تشخیص بدهد. گوگل به طور کلی در چهار مرحله این اقدام را انجام می دهد.
- زمان انجام کلیک بر روی تبلیغات گوگل، اگر کلیک فیک تشخیص داده شود، آنها شمرده نمی شوند و تنها تعداد کلیک های فیک را با عنوان invalid clicks می توانیم داخل اکانت ادوردز مشاهده کنیم.
- در بازه های زمانی مختلف، گوگل پارمتر های کلیک های ثبت شده را با دقت بیشتری بررسی می کند. Unique بودن کلیک ها را بررسی می کند و اگر کلیکی را فیک تشخیص دهد، تعداد invalid clicks ها و همچنین آمار کلیکها و هزینهها update می شود.
- هر روز یکبار Unique بودن کلیک ها بررسی می شود. در صورتی که در آن روز، با مشخص شدن کلیک های فیک تبلیغات گوگل، هزینه های کم شده از اعتبار کاربر، بیشتر از مقدار محاسبه شده نهایی باشد، ما به التفاوت طی صورت حساب جدیدی به حساب شما افزوده میشود. این تغییرات در بخش transaction شما نمایش داده می شود! در مورد قبلی transaction های روزانه فقط آپدیت می شدند و در همان transaction هزینه کسر می شد.
- هر کاربری هر زمان احساس کند گوگل اشتباه کرده است، می تواند از طریق ارسال یک فرم از گوگل بخواهد کلیک ها را مجدد بررسی کند. این بررسی طی دو تا سه روز توسط کارشناسان گوگل انجام می شود و نتیجه به کاربر گزارش داده می شود.
شما میتوانید آموزش تصویری این موارد و همچنین نحوه مشاهده آمار کلیک های فیک بر روی کلمات کلیدی در گوگل ادز را با توضیحات و آموزش دقیق در مقاله نمایش آمار کلیک فیک کلمات کلیدی در گوگل ادز مشاهده کنید.
روش های جلوگیری از کلیک های فیک در تبلیغات گوگل:
کاهش کلیک های فیک در تبلیغات گوگل از طریق محدود کردن IP:
هر زمان که شما بر روی یک آگهی تبلیغاتی کلیک می کنید، شما با یک آدرس IP شناخته می شوید که مانند آدرسی برای فعالیت اینترنتی شما می باشد. گوگل IP هر کاربر را ثبت می کند. در تبلیغات گوگل، اگر شما با یک IP روی یک آگهی تبلیغاتی بیش از یک بار کلیک کرده باشید، چه به صورت ناخواسته و چه عمدی، گوگل هزینه کلیک های دوم به بعد را به حساب تبلیغات گوگل شما باز می گرداند.
گاهی ممکن است بخواهید با دقت بیشتری کلیک های فیک بر روی تبلیغاتتان را تشخیص دهید و به گوگل و ساز کار آن هم اطمینان کامل نداشته باشید. در اینصورت برای شروع باید آی پی های ورودی سایتتان را پیدا کرده و آی پی ای که بیش از حد وارد یک صفحه شده است را حذف کنید. گوگل ادز و گوگل آنالیتیکس به دلیل مسائل امنیتی آی پی ورودی های سایت را نمایش نمی دهند، بنابراین باید از ابزار های موجود دیگری استفاده کنید. شما میتوانید IP رقبای خود را شناسایی کنید و از گوگل بخواهید که تبلیغتان را به آنها نشان ندهد.
شما میتوانید IP رقبای خود را با کمک روش های زیر پیدا کنید:
شناسایی IP با کمک ایمیل
شما میتوانید IP رقبای خود را با کمک ایمیل پیدا کنید؛ ولی این بدان معنا نیست که از شر کلیک فیک در تبلیغات گوگل ادز رها میشوید. به عبارتی، شما با این روش میتوانید تنها قسمتی از کلیک های فیک مرتبط با رقبا را از دور خارج کنید. اگر ایمیلی در گذشته از رقبای خود گرفتهاید، خیلی راحت میتوانید این کار را انجام دهید. برای دیدن آموز این کار میتوانید به مقاله مربوط به آن یعنی نحوه شناسایی و پیدا کردن IP فرستنده ایمیل مراجعه کنید.
IP از چهار عدد که با نقطه از هم جدا شدهاند، تشکیل شده است. اگر ایمیلی با یکدیگر تبادل نکردهاید، برای آن ها یک ایمیل بفرستید. لازم به ذکر است که متن ایمیل شما باید به شکلی باشد که آن ها مجبور شوند که به آن پاسخ دهند.
استفاده از ابزار های شناسایی آی پی ورودی سایت
شما میتوانید از ابزار های آمارگیر مختلف برای شناسایی IP افرادی که فعالیت مشکوک داشته اند استفاده کنید. این ابزارها برخلاف گوگل آنالیتیکس، IP بازدیدکنندگان را در اختیار شما میگذارند. شما میتوانید تعداد بازدید هر IP را مشاهده کنید و فعالیتهای آن را در نظر بگیرید و اگر به چیزی شک کردید، آن را در لیست فعالیتهای مخرب خود قرار دهید و تبلیغتان را روی آن ببندید. بعد از شناسایی آی پی هایی که در تعداد بالا و مشکوک وارد سایت شده اند؛ میتوانید آی پی رقبا را هم پیدا کنید تا از کلیک آنها روی تبلیغتان جلوگیری کنید.
برخی از ابزارهای بررسی آی پی ورودی سایت به شرح زیر هستند :
- matomo.org
- clicky.com
- Awststs.org
- atatcounter.com
- وبگذر
- پنل مدیریت سایت (قسمت cpanel) : یک افزونه به نام awsasts.org وجود دارد.
- افزونههای موجود در وردپرس
در تمامی این روش ها و ابزار ها، مطمئن شوید که آی پی بازدیدکنندگان صفحهای را بررسی میکنید که از طریق تبلیغ به سایت شما آمدهاند. بستن تبلیغات روی آی پی های مشکوک یکی از راههای جلوگیری از کلیک فیک در تبلیغات گوگل ادز است.
اگر از سیستم های محتوایی مانند وردپرس استفاده میکنید، میتوانید از افزونه های آمارگیر آماده استفاده کنید. این افزونهها بازدیدکنندگان را بر اساس تعداد بازدید مرتب میکنند و شما میتوانید فعالیت های مضر را شناسایی و IP آنها را در جایی یادداشت کنید.
شناسایی IP های فیک در وردپرس
وردپرس یکی از پر استفاده ترین و محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیا می باشد و بسیاری از سایت ها در ایران نیز از این سیستم استفاده می کنند. پس تصمیم گرفتیم به عنوان مثال، شناسایی IP ها در وردپرس را برای شما توضیح دهیم با این امید که بتواند به شما برای جلوگیری هرچه بیشتر از کلیک های فیک تبلیغات گوگل کمک کننده باشد. برای اینکار اول از هر چیز باید افزونه WP Statistics را در پنل وردپرس سایت مورد نظر نصب کنید.
برای آشنایی بیشتر با این قسمت از آموزش می توانید به مقاله کامل این آموزش یعنی شناسایی IP بازدیدکنندگان فیک در وردپرس مراجعه کنید.
مسدود کردن IP های مشکوک در داخل پنل گوگل ادز
شما میتوانید به راحتی آی پی های مشکوک را در گوگل ادز مسدود کنید. اما چگونه؟ خود پنل گوگل ادز امکانی دارد که از طریق آن میتوانید مانع از نمایش آگهی های هر یک از کمپین هایتان برای IP های مشکوک مورد نظرتان بشوید. اگر داده ها و آمار خود را بررسی کردید و به این نتیجه رسیدید که آی پی های خاصی فعالیت مشکوک دارند، میتوانید آنها را از طریق داشبورد گوگل ادز مسدود کنید. این بدان معنا است که تبلیغ شما به این آی پی ها نشان داده نمیشود.
برای دیدن آموزش کامل این کار میتوانید به مطلب مسدود کردن IP های مشکوک در گوگل ادز مراجعه کنید و طبق این آموزش عملیات مسدود کردن IP های مشکوک را انجام دهید.
کاهش کلیک های فیک در گوگل ادز از طریق محدود کردن Location:
شما باید همیشه در تبلیغات خود به صورت هدفمند عمل کنید. بازدهی کمپین های گوگل ادز به شما و تصمیم هایی که میگیرید، بستگی دارد. به عنوان مثال شما به گوگل ادز میگویید که تبلیغتان را در کدام کشور و منطقه نشان ندهد یا تبلیغتان را به چه افرادی نشان بدهد. با این حال، سعی کنید در هدف گیری مخاطبان خود دقت کافی داشته باشید؛ زیرا هدف گیری اشتباه یکی از دلایل عدم نمایش تبلیغات گوگل ادز به حساب میآید.
سوالی که ممکن است در اینجا مطرح شود این است که امکان هدف گیری در گوگل ادز چه کمکی به ما در کاهش تعداد کلیک های فیک میکند؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال و مشاهده آموزش تصویری روش کاهش کلیک های فیک در گوگل از از طریق محدود کردن Location میتوانید به مقاله محدود کردن Location کمپین گوگل ادز مراجعه کنید.
اقدامات ساده و اولیه به منظور جلوگیری از رخداد کلیک های نامعتبر در گوگل ادز
گوگل ادز به شما این امکان را میدهد تا بازدید کنندگان سایتتان را با توجه به رفتارشان در لیست های مختلف دسته بندی کنید. این به این معناست که میتوانید با توجه به ویژگی ها و خصوصیاتشان آنها را دسته بندی کنید. در ادامه حتی میتوانید اجازهی نمایش آن را تنها به لیست خاصی بدهید.
مثلا کمپینی برای دسته بندی محصولات محبوب خود ایجاد کرده و میخواهید این لیست تنها برای خریداران قبلیتان نمایش داده شود. پس وارد تنظیمات Audiences کمپین خود میشوید و لیست مخاطبان مورد نظرتان را به این کمپین اضافه کنید.
همچنین گاهی میخواهیم یکی از کمپین هایمان برای یکی از لیست مخاطبانمان نمایش داده نشود. مثلا کمپین تبلیغاتی برای افزایش تعداد اعضای سایتمان ایجاد کردهایم و به کاربرانی که از طریق صفحه فرود این کمپین عضو سایت ما میشوند، اعتباری بعنوان هدیه در نظر گرفته ایم.
برای اینکه این نوع از تبلیغات گوگل ادز برای اعضای فعلی سایتمان نمایش داده نشود، میتوانیم مانع از نمایش تبلیغات برای لیست مخاطبانی که مربوط به اعضای سایتمان هستند شویم. یعنی وارد تنظیمات Audiences این کمپین میشویم و لیست مربوط به اعضای سایت را Exclude میکنیم.
اگر چه بعضی اوقات برای کلیک های نامعتبر امکان بازپرداخت وجود دارد، اما هیچ تضمینی وجود ندارد و بهتر است اقدامات پیشگیرانه انجام شود. در اینجا چند مرحله وجود دارد که میتوانید برای جلوگیری از فعالیت نامعتبر در تبلیغات گوگل ادز خود انجام دهید.
بازدیدکنندگان سایت خود را تقسیم بندی کرده و آنها را به طور فعال کنترل کنید. با استفاده از ابزار آنالیز گوگل (Google Analytics) برای بررسی منبع ترافیک خود و مشاهده فعالیت های غیرعادی، به راحتی میتوانید از برخی فعالیت های مشکوک جلوگیری کنید. همچنین میتوانید ترافیک خود را بر اساس منابع مختلف تبلیغات تقسیم بندی کنید تا تأثیرگذاری کمپین خود را بهتر کنترل کنید.
تعداد افزونه های خارجی مورد استفاده خود در تبلیغات گوگل ادز را به حداقل برسانید. بیشتر پلاگینها (افزونهها) توسط توسعه دهندگان مستقل طراحی شدهاند و بیشتر آنها به روز نیستند. اگر ترافیک ناخواسته زیادی مشاهده کردید، افزونههایی را که استفاده میکنید بررسی کرده و موارد کم بازده را از بین ببرید.
بودجه تبلیغات و کلمات کلیدی خود را کنترل کنید. نظارت بر کلمات کلیدی و بودجه تبلیغاتی میتواند به شما کمک کند کلمات کلیدی را با کلیک بالا اما نرخ تبدیل کم تشخیص دهید. سپس میتوانید با کلمات کلیدی مختلف بازی کنید تا در معرض بازدید توسط جستجوگران قرار بگیرید. کلمات کلیدی از اهمیت خاصی برخوردارند و شما با استفاده تخصصی از آنها میتوانید مشتریان یا مخاطبان احتمالی را از طریق کلیکهای واقعی به صفحات فرود خود هدایت کنید.
نمایش دهندگان را با دقت انتخاب کنید
طبق آمار موجود، کلاه برداری و کلیک فیک در تبلیغات نمایشی بسیار بیشتر رخ میدهد. چنین چیزی دور از انتظار نیست؛ زیرا نه تنها رقبای شما، بلکه ناشران هم ممکن است برای کسب درآمد بیشتر دست به شیطنت بزنند. با این حال، شما میتوانید با آن ها با تمرکز روی تبلیغات ریتارگتینگ مقابله کنید.
تبلیغات شما در ریتارگتینگ به افرادی نشان داده میشوند که به وب سایت شما در گذشته مراجعه کردهاند و زمان مشخصی را در آنجا سپری کردهاند. به همین خاطر، تبلیغ شما دیگر به ناشران نمایش داده نمیشود که روی آن کلیک کنند. ریتارگتینگ نه تنها یکی از راه های جلوگیری از کلیک فیک در گوگل ادز است و کار را برای ناشران سخت میکند، بلکه به شما اجازه میدهد مشتریان خود را در مراحل مختلف سفرشان هدف بگیرید.
شما میتوانید از خدمات برخی سایت ها مانند clickcease هم استفاده کنید و مبارزه با کلیک فیک را به آنها بسپارید. این ابزارها کمپینهای تبلیغاتی شما را بصورت لحظه ای رصد میکنند تا از بروز کلیک جعلی و تقلبی جلوگیری کنند. با این حال، استفاده از این ابزارها رایگان نیست و پرداخت هزینه های آنها برای کسب و کار های ایرانی کمی دشوار است.
بررسی ClickCease یک ابزار بسیار کاربردی برای جلوگیری از کلیک فیک در تبلیغات گوگل ادز:
ابزار ClickCease چیست؟
ابزار clickcease ابزاری است که برای جلوگیری از کلیک های فیک و تقلبی رقبای شما، ربات ها و منابع تقلبی دیگر بر روی تبلیغات شما در گوگل ساخته شده. به چنین کلیک هایی که شما باید به ازای هر کلیک هزینه ای پرداخت کنید و از شارژ حساب شما مبلغی کسر می شود اصطلاحا (PPC) گفته میشود. پس با توجه به این موضوع شما باید جلوی کلیک های تقلبی و فیک را بگیرید تا از مبلغ شارژ حساب شما کسری های بیهوده و بی فایده صورت نگیرد.
این ابزار از طریق روش های مخصوص تشخیص سایبری که در طراحی آن قرار گرفته و برایش تعریف شده است، تجزیه و تحلیل های دقیقی انجام میدهد تا تشخیص دهد که کدام کلیک ها معتبر و درست بوده و کدام کلیک ها تقلبی می باشند. استفاده از چنین ابزاری برای شرکت های بزرگ و دیگر کسب و کار ها که کمپین های تبلیغاتی قوی در تبلیغات گوگل ادز دارند و هزینه های زیادی برای تبلیغات خود انجام میدهند، لازم و ضروری است.
برای آشنایی کامل با این ابزار کاربردی میتوانید به مقاله نحوه جلوگیری ClickCease از کلیک های فیک مراجعه کنید.
نتیجه گیری و سخن پایانی
در این مقاله به معرفی روش هایی پرداختیم که استفاده از آن ها، نقش مهمی در جلوگیری از کلیک های فیک در گوگل ادز دارد. در ابتدا دانستید که کلیک های فیک به چه کلیک هایی گفته میشود. در ادامه راهکار هایی را ارائه دادیم که میتوانند به شما کمک کنند تا حد بسیار زیادی کلیک های اضافی را حذف کنید. دانستید فعال بودن و هدف گذاری دقیق نقش مهمی در جلوگیری از کلیک های اضافی دارد. به دلیل اهمیت روش بلاک کردن آدرسهای IP، در بخشی جداگانه این مورد را به طور مفصل توضیح دادیم. در کنار تمامی این روش ها، روشی مؤثر و کارآمد به نام ابزار ClickCease را معرفی کردیم و دانستید که در این روش و استفاده از این ابزار، چگونه از کلیک های تقلبی جلوگیری میشود.
گوگل به خودی خود تا حد بسیار زیادی از کلیک های فیک جلوگیری می کند و در صورتی هم که این اتفاق برای تبلیغات شما بیفتد گوگل هزینه کسر شده را به حساب تبلیغات شما باز می گرداند. با این وجود شما می توانید با انجام روش های ذکر شده در این مقاله، احتمال کلیک های فیک را تا حد بسیار زیادی پایین بیاورید.
کلیک فیک در تبلیغات گوگل دردسر ساز است؛ زیرا نه تنها بودجهٔ شما برای کلیک بیهوده خرج میشود، بلکه نرخ کلیک کاهش پیدا میکند و به تبع آن هزینه هر کلیک افزایش پیدا میکند. به همین خاطر، بهتر است هوشیار باشید و با تجزیه و تحلیل عملکرد کمپینتان مطمئن شوید که همه چیز در امن و امان است.
تعداد نظرات ثبت شده: 0
نظر خود را بنویسید
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده اند.